Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte pressa man på 30 000 kronor – hotade honom med kniv

I början av december förra året ska två män ha försökt utpressa en man för att ge dem en stor summa pengar, och när det inte fungerade stulit hans jacka och mobil. Nu åtalas männen vid Hudiksvalls tingsrätt.

Annons

30 000 kronor ville de två misstänkta ha av mannen. Annars skulle de skjuta honom.

Den utsatte mannen fick ett slag i ansiktet och hotades med en kniv. Men när de två männen inte fick som de ville stal de i stället hans jacka och mobiltelefon. Värdet beräknas uppgå till 5 500 kronor.

Läs mer: Två män häktade – misstänkta för att ha försökt pressa man på tusentals kronor

Detta ska ha hänt i Söderhamn i början av december förra året och de båda misstänkta häktades i januari. Den ene, en man i 20-årsåldern är hemmahörande i Söderhamns kommun, och den andre är en man i 55-årsåldern som bor i Hudiksvalls kommun.

Den yngre mannen satt redan häktad när misstankarna om hans inblandning i utpressningsförsöket och stölden uppdagades. Då handlade det om att denne runt nyår skulle ha stulit en bil. I den ska han dessutom haft en skarpladdad pistol.

Mannen har inget körkort och hade amfetamin och en narkotikaklassad tablett på sig. Dessutom ska han ha brutit mot knivlagen genom att inneha kniv på allmän plats utan befogenhet.

Männen åtalas tillsammans för grov stöld och försök till utpressning. Den yngre åtalas dessutom för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt vapenbrott, olovlig körning, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här