Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forslund: "Jag vill se ett lag präglat av glädje och energi"

Första gången blev han kvar tre säsonger.

Den andra sejouren bara 14 timmar!

Tredje gången lovar Jocke Forslund att inte "vända på tröskeln".

– Det är ett annat läge nu, jag är väldigt sugen på den här utmaningen, säger 50-åringen från Sandviken – nygammal tränare i Bollnäs GIF.

Den blåorange skutan börjar så sakteliga glida av grundet.

Och den så viktiga kommandobryggan fyllas upp.

Där står förste styrman Andreas Westh återigen stadig som en hälsingefura. Det blev klart i måndags.

På tisdagen signerades även kontrakt med en rutinerad – och engagerad – kapten.

– De senaste 18 åren har jag bara varit ledig från bandyn en säsong, och jobbar helst bara med klubbar som jag har en relation till, säger Jocke Forslund, som alltid följt Bollnäs och extra noga under finalåren då sonen Linus spelade med Giffarna.

Den senaste säsongen tog Jocke Forslund Sandvikens U18-lag till SM-guld.

Han har även, i olika omgångar, tränat Skutskär under tio säsonger. Plus Sandvikens seniorlag under flera säsonger.

Första kapitlet om Bollnäs skrev han under tre säsonger mellan 2000–2003.

Det andra kapitlet blev betydligt kortare.

Faktiskt bara 14 timmar långt under ett snurrigt dygn i april 2006.

– Det var ett konstigt läge, och låg kanske lite väl nära min första period i klubben. Många andra ville att jag skulle komma till Bollnäs, men jag var inte redo att starta om den resan. Jag kände det när jag åkte hem till Sandviken den kvällen, berättar Forslund.

Som försäkrar att hans tredje blåorange kapitel ska bli åtminstone en säsong (kontraktet är skrivet på ett plus ett år) långt den här gången.

– Jag fick frågan för någon vecka sedan, och kände direkt att det var rätt läge. Jag har pratat en hel del med Andreas Westh, som jag ju tränat i sex säsonger, och berättat om suget efter elitserien. Det fanns där igen efter att de två senaste säsongerna tränat Sandvikens U18-lag.

Mycket återstår ännu av Bollnäs nya lagbygge – men tränare Forslund har målbilden klar.

– Får vi bara behålla de flesta finns absolut kvalitet för att spela slutspel igen. Det är en svår och tuff uppgift, men det är ju också något som är lockande. Nu vill jag först prata med spelarna, och försöka förstå deras historia i klubben. Detaljerna får vi ta senare, säger BGIF-tränare Jocke Forslund, som kommer att få stöd av ett ledarteam med en barmarkstränare och två istränare – exakt vilka är ännu inte klart.

Helt säkert är dock med vilka grundbultar tränare Forslund vill bygga det "nya" Bollnäs GIF.

– Jag vill se ett lag präglat av energi och glädje. Jag vet att trycket kan bli hårt här. Men jag har en stor passion för den här sporten, och då är det extra roligt att vara verksam där det finns många likasinnade.