Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag väcker reaktioner

/
  • Landsortskommunerna behöver både ett aktivt föreningsliv och studieförbunden för att hålla kulturen vid liv, anser John Staffas.

Även Studieförbundet Bildas regionchef för Gävle Dala reagerar nu kraftigt på kultur- och fritidsnämnden i Ovanåkers förslag att slopa bidragen till studieförbunden nästa år. Han reagerar också på att studieförbunden inte har fått någon som helst information om förslaget.

Annons

– Det är ett minst sagt drastiskt förslag. Det är klart att det kommer att få konsekvenser om det blir verklighet, säger John Staffas.

Han är också rädd att förslaget bygger på felaktiga uppgifter att studieförbundens verksamhet i första hand riktar sig till vuxna och att det inte förekommer ideella insatser inom studieförbunden.

– Vi har haft 60 olika cirklar/grupper under 2008 i kommunen med 485 deltagare mellan 0 och 24 år, med tyngdpunkt på åldrarna 13-24 år, säger John Staffas som tycker att kommunen kunde prata med studieförbunden först så det inte uppstår missförstånd.

Ovanåkers kommun har dessutom hört till en av landets snålaste kommuner när det gäller den ekonomiska stöttningen till studieförbunden.

Mer läsning

Annons