Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag på ny budgetperiod för kommunen

Nu finns det förslag på kommunen ska arbeta med en fyraårsbudget.

I början av året kom en revisionsrapport som hade granskat kommunens styrmodell, mål- och åtagande och budgetprocess. Sammanfattningsvis var bedömningen att kommunstyrelsen behövde förbättra och stärka ledning och styrning över kommunens nämnder och bolag för att styrmodellen ska kunna följas. Kommunledningsförvaltningen kommer nu med förslag till kommunfullmäktige på förbättringar. Ett förslag är att arbeta med åtaganden inklusive budget för mandatperioden med ett års förskjutning, alltså en fyraårsbudget med start 2016.

I förslaget finns också att kommunstyrelsen får i uppdrag att utarbeta detaljerade regler för resultatbalanseringen till nämnd och intraprenader. Och att varje nämnd får i uppdrag att utarbeta regler inom nämnden.

Kommunledningen föreslår även en modell för åtagandeprocessen. Den modellen ska göra det lättare att bilda sig en objektiv uppfattning om åtaganden har uppfyllts eller inte.

Kommunledningsförvaltningen vill även att kommunstyrelsen får i uppdrag att revidera styrdokumentet Så styr vi Hudiksvalls kommun tillsammans.