Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag om gratis busskort till unga

Monica Olsson (S) vill att Nordanstigs barn och ungdomar ska få åka gratis buss. Hon vill att kommunen ska utreda möjligheterna att införa gratis busskort till alla mellan 7 och 19 år.

I sitt förslag skriver Monica Olsson att gratis busskort till alla länge har varit en hjärtefråga för ungdomsrådet i kommunen. Hon anser att kommunens politiker bör ta hänsyn till att många av kommunens ungdomar har sina fritidsaktiviteter i grannkommunerna Hudiksvall och Sundsvall och att de många gånger måste åka med kollektivtrafiken. Monica Olsson anser att gratis busskort till unga skulle underlätta för föräldrarna, minska klasskillnader och värna om miljön.

Hon vill att kommunen skyndsamt ska utreda gratis busskort till alla mellan 7 och 19 år. Hon vill att busskortet ska gälla resor över kommungränsen till Hudiksvall och Sundsvall och att införandet av gratis busskort ska ske senast under vårterminen 2012.

Förslaget kommer att diskuteras på kommunstyrelsens sammanträde på torsdag.