Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försiktig optimism hos handlarna

Bygg- och elektronikhandeln är de branscher som tros drabbas hårdast av lågkonjunkturen. Trots det råder optimism hos handlarna i Söderhamn.
Jag tror att en mindre stad som Söderhamn inte drabbas på samma sätt, säger Erik Swärdh, butikschef på Euronics.

I årets första prognos från Handelns utredningsinstitut ges en relativt positiv bild. Det beror på att sänkt skatt och lägre boräntor gör att hushållen fortsätter att handla. Framför allt är det livsmedel som säljer bra.

Däremot tros lågkonjunkturen drabba kapitaltunga branscher som bygg- och elektronikhandeln. I Söderhamn verkar situationen ändå vara under kontroll.

- Vi säljer ungefär lika mycket som förra året. Även om man kan märka att folk är lite mer försiktiga och oroade så påverkas ju inte ens ekonomi så mycket så länge man har jobbet kvar, säger Erik Swärdh.

På AB Karl Hedin Bygghandel i Söderhamn har lågkonjunkturen märkts av men man ser också positivt på framtiden.

- Det är lite mindre rörelse, det byggs mindre helt enkelt. Men sedan blir det alltid bättre på våren då det byggs ute i skärgården och så, säger butikschefen Tomas Rosén.

Han är ändå beredd på att det kan bli tufft.

- Det är tight. Det blir ju inga nya anställningar på ett tag, säger han.