Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försenad start för simhallen

Bollnäs simhall öppnar för hösten först den 14 september. Orsaken är att renoveringen av innertaket fördröjts med några veckor.
Men nästa år kan det bli stängning igen – då för en större ombyggnad.

Sedan början av juni har åtgärder för att renovera innertaket och förbättra belysningen pågått. Den närmaste tiden väntar också justeringar av ventilationen.

- Det handlar om insatser som vi har nytta av även efter en stor ombyggnation. Det var nödvändigt att göra det här redan nu, säger fritidschef Hansa Näsman.

Omkring 2,5 miljoner kronor läggs ned på denna första basrenovering.

Men försenade leveranser har bidragit till att entreprenören inte klarat tidsplanen. Därför dröjer det alltså till måndagen den 14 september innan stora bassängen kan tas i bruk. Relaxavdelningen med bubbelpool och bastu har dock redan öppnat.

Hansa Näsman hänvisar tills vidare till de mindre simhallarna i Arbrå och Kilafors, som öppnar för allmänheten i nästa vecka. (Arbrå på måndag och Kilafors på tisdag).

- Under den vecka som gått har Bollnäs simsällskap redan fått tillgång till simhallen i Arbrå för att kunna genomföra sin träning, säger han.

Men fler ombyggnader i Bollnäs kan följa. Om ett par veckor räknar Hansa Näsman med att ha underlaget klart för en genomgripande renovering av hela badanläggningen.

Förslaget ska därefter presenteras för kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott och behandlas vid utskottets möte den 15 september. Det kommer att innehålla både drifts- och investeringskalkyler.

- Det här uppdraget fick vi för ett halvår sedan och vi har nu de handlingar som krävs för ett politiskt ställningstagande, säger Hansa Näsman.

Den planerade ombyggnaden kan ske nästa år om projektet klarar höstens budgetmangling.

Det handlar fortfarande om att utveckla anläggningen långsiktigt med nya attraktioner, även om termerna äventyrsbad och familjebad inte längre används.

Kalkylerna vid den projektering som gjordes 2007 slutade på 40 miljoner kronor. Därefter gavs direktiv om att ramen skulle begränsas till cirka 30 miljoner, inklusive fem miljoner för akut underhåll i en första etapp.

Vad notan nu beräknas hamna på visar sig alltså om några veckor.