Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försenad höst på Galleri Mazarin

/
  • Höstens utställningar på Galleri Mazarin i Söderhamn börjar sent när Rådhuskonditoriet bygger om. Här får den som vill ha en egen fotoutställning.

Fotogalleriet Mazarin i Söderhamn flyttar fram sin första höstutställning. Men hösten rymmer ändå fyra lovande utställare från Stockholm och Hälsingland.

Annons

Galleri Mazarin är sedan tre decennier inrymt i Rådhuskonditoriet i Söderhamn, med sin bevarade 50-talsmiljö. Galleriet har öppet när kondiset har det. Enligt planerna skulle höstens första utställare, Kerstin Byström från Söderhamn, ha hängt sina foton i helgen. Men en ombyggnation av konditoriets kök förlänger sommarstängningen, och hennes utställning beräknas kunna visas från 11 september i stället.

Galleri Mazarin har medlemmar från hela landet och det märks även i utställningsverksamheten.

- Vi har cirka ett års kötid, förklarar Sten Nolin, som har hand om föreningens hemsida.

På Galleri Mazarin får den som har egna bilder att ställa ut göra det också, undantagsvis letar arbetsgruppen i föreningen som driver galleriet upp egna utställare.

I mitten av september inleder alltså Kerstin Byström, Söderhamn. Kenneth Andersson, Gävle, som skulle ha ställt ut den perioden flyttar sin utställning till maj nästa år.

Stockholmsfotograferna Ann-Marie Hjelm och Ulla Oetterli har bildsatt hundra ordspråk och talesätt. De ger helt personliga och nya vinklingar till uttryck som hängt med i språket länge. Med glimten i ögat - ordspråk och talesätt kallar de sin utställning som visas från mitten av oktober och en månad framåt.

Stefan Pierrou är heltidsbrandman i Hudiksvall. Under en månad från mitten av november visar han sina bilder på Galleri Mazarin.

Kaisa Sturesson, från Hällbo, har sin utställning in på det nya året. Hon hade sin debututställning, Barns nyfikenhet, på Fotomuseet i Sundsvall i våras och gick förra läsåret Forsa folkhögskolas fotoprojektår.

Mer läsning

Annons