Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsbackabron stängs ett år

Glöm Forsbackabron under ett helt år. Under bygget av den nya bron kommer vägen att stängas av helt och alla måste åka runt Vågbro.

I höst hoppas kommunen att bygget av den nya Forsbackabron kommer igång. Det är ett omfattande arbete, inte bara med själva bron, även vägen från bron fram till Utviksvägen ska göras om. Det innebär att man måste påla ner till fast mark på 10-11 meters djup på en sträcka av flera hundra meter.

Under byggnadstiden, det vill säga under ett år, kommer bron och vägen att stängas av helt. Alla trafikanter hänvisas alltså till vägen runt Vågbro.

Den här veckan går ansökan iväg till Miljödomstolen. Först efter remissförfarande och så småningom ett tillstånd från Miljödomstolen läggs brobygget ut på totalentreprenad. Förhoppningen är att bygget ska starta i höst, i alla fall i år.