Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsbacka sportklubb lever vidare

Det extrainsatta årsmötet lockade oväntat många engagerade Forsbackabor. En ny styrelse valdes som är redo att ta nya tag.

Efter årsmötet i april bestämde sig den dåvarande styrelsen för att lägga ned sportklubben. Intresset och engagemanget hos medlemmarna bedömdes som alltför lågt. Det beslutet blev något av en väckarklocka för de Forsbackabor som gärna har kvar den nedlagda Forsbackaskolan som samlingslokal. Drygt 30 personer kom till söndagens extra årsmöte, att jämföra med knappt tio vid det ordinarie årsmötet. Till ny ordförande valdes Johnny Rosén, enligt egen utsago Forsbackabo sedan 1986, med undantag för några enstaka år inne i stan.

- Den här föreningen är viktig för grannsämjan så det vore väldigt synd om den skulle behöva läggas ned. Nu ska vi se till att få fart på klubben och medlemmarna. Att det kom hit så många i dag inger förhoppningar för framtiden, säger Johnny Rosén.