Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsaman döms till höga böter för trafikbrott

En man från Forsa döms till 23 100 kronor i böter för att ha kört motorcykel berusad, utan hjälm och utan rätt behörighet.

Mannen, som är i 30-årsåldern, säger att han hade varit på fest kvällen före och druckit en hel del öl. Vid 17-tiden en eftermiddag i våras stoppades han av en polispatrull i Forsa när han kom körande på en lätt motorcykel.

Läs här om hur rattfylleri kan påverka ditt körkort

Mannen hade ingen hjälm och motorcykeln saknade registreringsskyltar. Prover visade att mannen dessutom hade 0,92 promille alkohol i blodet och inte hade körkort för lätt motorcykel.

Läs mer: Det kan bli krav på körkort för fyrhjuling

Forsamannen var då dömd för bland annat grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada och väntade på att fängelsestraffet skulle verkställas. Tingsrätten ser därför extra allvarligt på att han begick nya trafikbrott och dömer honom till 165 dagsböter à 140 kronor, samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Läs mer: Så lärde sig mc-klubbens ordförande att köra säkert