Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsabo åtalas för knarkkrock

Mannen från Forsa körde drogpåverkad två dagar i rad. Det hävdar åklagaren som nu drar mannen inför rätta.

Fredagen den 6 mars stoppades Forsabon på Kristinebergsvägen i Hudiksvall. Då hade han kört bil trots att han var narkotikapåverkad. Han släpptes efter förhör, men redan dagen därpå var han inblandad i en krock vid södra infarten.

Nu åtalas mannen i 30-årsåldern vid Hudiksvalls tingsrätt för två fall av grovt rattfylleri. Åklagaren anser att mannen under den första körningen utgjorde en påtaglig fara för trafiksäkerheten eftersom han kört in i en korsning i hög hastighet, fått sladd och kommit över i mötande körfält.

Vid det andra tillfället ska han ha kommit från Iggesundshållet och kört ut på vägsnittet där riksväg 84 börjar, utan att lämna andra fordon företräde. Åklagaren anser att mannen orsakat olyckan, som involverade ytterligare två bilar.

Forsabon åtalas också för ringa narkotikabrott eftersom polisen fann narkotikaklassade tabletter i bilen. Han häktades för två veckor sedan och ställs inför rätta den här veckan.