Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsa orkade inte stå emot

Iggesund tog sin andra raka seger i hälsingefyran när laget på fredagskvällen besegrade Forsa.

3–1 (0–0) var hur välförtjänt som helst men hemmalaget fick jaga både länge och väl innan man fick in bollen bakom storspelande Andreas Arvidsson i Forsas mål.

– Vi skapade ohyggligt många jättelägen i den första halvleken men var inte tillräckligt skärpta för att trycka dit den, sa Iggesunds tränare Jonas Höglund som definitivt inte kunde vara nöjd med första halvan av matchen.

Då var det ett taggat Forsa som vann närkamperna och som snabbt slog om och kontrade när tillfälle gavs.

Närmast at spräcka nollan var Lars Olsson som i den 21:a minuten rundade Mathias Svärd i hemmamålet men skottet träffade stolproten.

Sedan grejade Iggesund en smakstart på den andra halvleken.

Redan i den tredje minuten nickade Erik Sundman in 1–0 och tre minuter senare höll sig Lars Skärpe framme och forcerade in 2–0-målet.

– Då var det som om luften gick ur oss ett tag, sa Forsas tränare Fredrik Andersson som saknade flera av sina ordinariespelare.

När dessutom Hudiksvalls FF bara släppte Douglas Hellström till spel orkade Forsa inte stå emot efter paus.

I den 64:e minuten sprang Emil Hallberg igenom på högerkanten och slog behärskat in 3–0-målet.

Forsas reducering kom i den 82:a minuten genom Lars Olsson.

– Sett över 90 minuter kan samtliga spelare bättre än vad de visade i dag. Det viktigaste var väl ändå de tre poängen men vi måste definitivt träna mer på avslut, sa Jonas Höglund.

– Men det jag är mest missnöjd med var att vi inte kunde hålla nollan, det gör mig riktigt besviken, sa Höglund.