Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsa OK krigade hela vägen i tufft Tiomila – och Rehns BK ledde efter fem kilometer

Alfta ÖSA gjorde succé med en sjätteplats – Rehns BK bommade och kom 36:a.Men det fanns fler hälsingar på plats när Tiomila i Falun avgjordes.Forsa OK deltog exempelvis med totalt fem lag i den klassiska kavlen.

På damsidan kom klubben till start med tre lag där placeringarna blev 164, 254 och 265. Totalt alltså 15 löpare som kämpade i rätt tuff terräng.

– Det krävs en viss nivå för att klara av en Tiomila, de flesta sträckor är runt åtta-nio kilometer och ofta springer vi inte så långt på tävling. Det var otroligt bra terräng och mycket ren orientering så det var roligt att springa, säger Åsa Eriksson, som sprang för andralaget och var jättenöjd efter insatsen på Lugnet.

– I Forsa OK brukar vi ha två damlag, men i år ville vi ha tre lag. Så vi körde ett tantlag. Målsättningen är att komma i mål och att alla är glada och nöjda, det är mest en rolig grej att göra, det är en folkfest för oss orienterare.

Hanna Kjellin var klart bäst i Forsa och var totalt 89:a på sin sträcka och plockade upp förstalaget från 211:e till 149:e plats. När Linn Bylars gick i mål på slutsträckan blev det en slutlig 161:a plats för Forsa 1. Tredjelaget slutade 267:e plats och andralaget på 272:a plats.

– Mördarbacken var värst, det var rakt uppför fram till startpunkten. Men de flesta av oss sprang under tio minuter per kilometer och för att vara motionärer så sprang vi rätt bra, utan några större bommar.

För herrlaget så blev det seger i prestigekampen mot Rehns BK:s andralag. Laget slutade 168:a efter en stabil slutsträcka av Jonas Gustafsson, två placeringar före konkurrenterna från Bollnäs.

För Alfta ÖSA:s herrar blev det en slutlig 271:a plats. Som bäst låg laget 233:a under sträcka sju där Frida Jonsson, lagets enda damlöpare, levererade ett bra lopp.

Hon dubblerade under helgen och sprang även för Alfta ÖSA:s andralag i damkavlen där det blev en 127:e plats.

Rehns BK:s damlag var på väg mot något riktigt bra och på första sträckan så var Ekaterina Nikitina i ledning efter 5.3 kilometer för att sedan tappa till en 12:e plats vid växling. Sandra Grosberga var sedan upp på åttondeplats en sväng innan även hon tappade och växlade som 29:e. Sen fick man aldrig tätkänning något mer och när Kristin Olofsson på slutsträckan nådde mållinjen blev det som 38:e lag.

I ungdomskavlen så slutade Forsa på en 193:e plats, stabilt eftersom en av löparna fick lämna återbud på grund av sjukdom och snabbt kalla in en ersättare. En som stack ut där var Benjamin Terent som var 52:a på sin sträcka.

Segersta OK/Rehns BK kom på 243:e plats och Alfta ÖSA på en 210:e plats.