Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsa fällde Edsbyn med två sena mål

Det såg ut som att Edsbyn skulle få med sig en poäng från Glysis. Men två snabba mål av Forsas Simon Nilsson satte stopp för det. – En typisk premiärmatch. Men vi kan ändå ta med oss vissa positiva delar, säger Edsbyns tränare Jens Vesth.

Premiären i divison fyra mellan Forsa och Edsbyn bjöd inte på mycket underhållning till en början. Inget av lagen skapade särskilt mycket och det såg ut som att matchen skulle sluta mållöst.

– Först har vi lite mer boll, och bitvis spelar vi bra, men vi skapar inte så många farliga målchanser. Sett till hela matchen är det väldigt få klara målchanser för båda lagen till de sista tio minuterna, säger Jens Vesth.

LÄS MER: Forsa satsar på talangerna

Då kontrade Forsa in 1-0 genom Simon Nilsson, och bara minuter senare sköt samme Nilsson in 2-0. Efter de båda målen pressade Edsbyn på för en reducering och med en minut kvar att spela gjorde Johannes Wahlén 1-2.

– Det hade varit mer rättvist om det blivit oavgjort, men det är bara att se framåt, säger Vesth.

Vad tar ni med er från matchen?

– Vi får ta med oss vissa postiva delar. När vi i vågar spela lite fotboll, vågar hålla i bollen och spelar enkelt. Då gör vi det bra, säger tränaren.

Och vad behöver bli bättre?

– Framför allt att hålla en jämnare nivå en hel match. Och att skapa mer chanser, hota lite mera, säger Jens Vesth.

LÄS MER: Edsbyn ska lyfta med spetslirare

Fakta:

Forsa IF - Edsbyns IF FF 2-1 (0-0)

Målskyttar: 1-0 Simon Nilsson, 2-0 Simon Nilsson, 2-1 Johannes Wahlén.

Domare: Salem Zahda Aldarcazallie