Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förödande beslut för Tryggve

Den nu sittande vänsterledningen i Ljusdals kommun, S, V och SRD, fattade ett mycket olyckligt beslut på omsorgsnämndens senaste budgetsammanträde 22/9 att flytta Tryggves (tidigare Centrumgruppen) ungdomsverksamhet in i förvaltningshuset.

Utan närmare eftertanke eller någon som helst dialog med vare sig verksamheten, oss politiker eller ungdomarna själva. Ett direkt förödande beslut i detta läge anser vi.

Redan i augusti framförde vi från Centerpartiet viktiga synpunkter som att innan beslut att flytta Tryggve verksamheten måste vi först diskutera Ljusdals kommuns framtid för det så viktiga förebyggande ungdomsarbetet. Vi måste väl först diskutera innehåll, mål, riktlinjer, ledning och styrning av det förebyggande ungdomsarbetet innan vi slår fast vart verksamheten ska vara placerad. Att den sittande ledningen inte ser fördelen med Tryggves placering ute i samhället bland ungdomarna i stället för i förvaltningshuset är för oss helt obegripligt. Tryggves arbete bygger på ett stort förtroende bland ungdomarna och deras föräldrar, att långt innan problem blir för stora kunna lösa problemen tillsammans. Den kritik Tryggve fick i samband med en tillsyn för några år sedan av länsstyrelsen är vad vi vet redan åtgärdade. Det saknades viss dokumentation med mera. Det är inte ett skäl att flytta Tryggve. Inte heller att det blir lättare att samverka med övriga socialsekreterare på IFO är ett skäl nog. Att öka samverkan inom IFO kan man göra i alla fall, lokalbyte är inte lösningen för det. Det är nu dags för den sittande ledningen, S, V och SRD, att i stället för att fatta förhastade och ogenomtänkta beslut faktiskt börja föra en vettig dialog med oss inom oppositionen och våra samhällsmedborgare. Hur ska färdriktningen se ut för Ljusdals kommun? Vart är vi väg? Hur ska vi ta oss dit? Det är oerhört viktigt att föra en bra dialog och bred förankring, först då kan vi fatta kloka beslut som leder i rätt riktning.

Helena Brink, C, vice ordförande omsorgsnämnden

Tommy Olsson, C, ersättare omsorgsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel