Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förnekade hasch på bord

Inför tingsrätten sa den 26-åriga Bollnäsbon att han inte kände till att det fanns narkotika i hans bostad – trots att den hittades på bordet i vardagsrummet. Nu har han dömts för flera brott.

Trots att 26-åringen saknar motorcykelkörkort körde han motorcykel på Framnäs i Bollnäs i maj förra året. Han hade då 0,43 promille alkohol i blodet och proverna som mannen lämnade var även positiva för cannabis.

Ett par veckor senare gjorde polisen husrannsakan i mannen bostad och hittade drygt 45 gram cannabis. Även i november och december hittade polisen cannabis och cannabisharts i mannens hem.

Under rättegången som nyligen hölls in Hudiksvalls tingsrätt erkände mannen de flesta brotten, men inte innehavet av cannabishartsen. 26-åringen påstod att den tillhörde en vän och att han inte visste att den fanns i hans bostad. Men eftersom cannabishartsen hittades på bordet i vardagsrummet fann tingsrätten det osannolikt att han inte vetat om den.

Tingsrätten dömde 26-åringen till 80 dagsböter á 190 kronor för olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. Han har även tidigare dömts till böter för narkotikabrott.