Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förnekade hasch på bord

Inför tingsrätten sa den 26-åriga Bollnäsbon att han inte kände till att det fanns narkotika i hans bostad – trots att den hittades på bordet i vardagsrummet. Nu har han dömts för flera brott.

Annons

Trots att 26-åringen saknar motorcykelkörkort körde han motorcykel på Framnäs i Bollnäs i maj förra året. Han hade då 0,43 promille alkohol i blodet och proverna som mannen lämnade var även positiva för cannabis.

Ett par veckor senare gjorde polisen husrannsakan i mannen bostad och hittade drygt 45 gram cannabis. Även i november och december hittade polisen cannabis och cannabisharts i mannens hem.

Under rättegången som nyligen hölls in Hudiksvalls tingsrätt erkände mannen de flesta brotten, men inte innehavet av cannabishartsen. 26-åringen påstod att den tillhörde en vän och att han inte visste att den fanns i hans bostad. Men eftersom cannabishartsen hittades på bordet i vardagsrummet fann tingsrätten det osannolikt att han inte vetat om den.

Tingsrätten dömde 26-åringen till 80 dagsböter á 190 kronor för olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. Han har även tidigare dömts till böter för narkotikabrott.