Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlustnollan spräcktes

Det saknades inte chanser – men någon nätkänning blev det inte.
Därför såg Ånge till att spräcka Söderhamns FF:s förlustnolla.
– Det är frustrerande, säger Robin Olofsson.

Annons

Serieledarna Ånge kunde åka hem med alla tre poäng i bagaget efter ett mål i vardera halvleken. Men eftersnacket handlade mest om hemmalagets oförmåga att få in bollen i nät.

Robin Olofsson grämde sig fortfarande några minuter efter slutsignalen. Men han letade inte några bortförklaringar efter insatsen.

Utan konstaterade bara:

– Ånge är inte det bästa laget vi mött och framför när vi hade en 20 minuters period då vi är helt överlägsna. Men vi tryckte inte in bollen: Vi körde fast på en kant för tok för mycket, säger han.

– Så fort vi började spela lite grand blev det farligt direkt.

Ånge inledde starkt och kopplade ett massivt bollmässigt grepp om framför allt den första halvtimmen, men kom mest till inläggslägen som resulterade i hörnor och ett par nickar.

Men i den 25:e minuten uppstod ett hål i hemmaförsvaret och Linus Sjölander blev helt ensam och rullade in ledningsmålet bakom Emil Johansson.

Inte alls oförtjänt i det läget.

– Jag vet inte. Men det kändes som när vi släppte en boll då slappnade vi av mycket mer och vågade spela ut, säger Olofsson.

Sedan blev rollerna ombytta. Och efter paus vaknade SFF till liv och bjöd på bättre spel i jakten på en kvitteringsboll.

Men måltorkan fortsatte.

Både Simon Åberg och Simon Fäger brände ett par riktigt fina chanser. Dessutom fanns ofta inte skärpan i den sista avgörande passningen.

– Vi hade inte effektiviteten, tyvärr, säger Olofsson.

Det är också en stor anledning till att den förlustfria sviten för nykomlingen rök all världens väg. Men yttermittfältare Olofsson menade att SFF var värda åtminstone en poäng.

– Så känns det faktiskt. Spelmässigt är det rätt så jämnt. Vi har en varsin halvlek. Det är frustrerande.

SFF gjorde ett byte med kvarten kvar i en sista offensiv satsning. Men Ånge var hela tiden farliga när de bjöds på kontringslägen och Emil Johansson räddade också ett friläge från Oskar Nordlund.

En fin prestation avgjorde matchen när samme Nordlund tog sig fram efter kortlinjen och skickade bollen i bortre hörnet.

– Jag sa till killarna i omklädningsrummet att vi kan gå härifrån med huvudena höga. Vi gör ändå en ganska bra match och skapade också lägen, men det var bättre i boxen. Där avgjordes matchen, säger tränaren Benny Dahlin.

Nästa match SFF spelar är på torsdag på bortaplan.

– Nu får vi slicka såren och sedan ta Anundsjö.