Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlustår för Teleperformance

Teleperformance utökade sin verksamhet i Söderhamn under 2010. Men bolagets årsredovisning visar att kostnaderna var större än intäkterna.

Under 2010 ökade omsättningen för Teleperformance Söderhamn AB med 15 procent jämfört med föregående år, från 96,5 miljoner till 110, 6 miljoner kronor.

Ändå slutade rörelseresultatet, det vill säga intäkter minus kostnader, på minus 4,6 miljoner kronor.

Enligt Teleperformance VD Jonas Norén beror det negativa resultatet på omfattande nyanställningar.

- Det som hände i Söderhamn förra året var att vi genom nya uppdrag från en befintlig kund skapade 125 nya arbetstillfällen. Det har ökat vår omsättning men eftersom ny personal måste utbildas blev det en kostsam investering, säger han.

Delar av tidigare års vinster har satts undan i så kallade periodiseringsfonder, en reserv för att täcka upp dåliga år.

Efter vinståret 2009 uppgick dessa fonder till nästan 4,7 miljoner kronor. Hela den summan har förts in i 2010 års resultaträkning vilket gör att resultatet trots allt slutar på plus, om än med blygsamma 16 000 kronor. Men frågan om den manövern innebär att bolagets reserver nu är tömda säger Jonas Norén att han varken kan eller bör kommentera.

Vad händer om ni går minus ett år till?

- Det kommer vi inte att göra. Vi jobbar konstant med lönsamhet och effektivitet. 2010 fick vi möjlighet att utöka verksamheten och det kommer alltid kosta att utbilda så många personer. Men det är en investering som vi ser långsiktigt på.

Teleperformance Söderhamn har i dagsläget ungefär 350 tillsvidareanställda. Enligt Jonas Norén finns det inga planer på vare sig uppsägningar eller nyanställningar.