Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlustaffär vänds till vinst?

Butiken i Edsbyn har varit en förlustaffär för Elektra. Men nu väntar ett stålbad för att vända siffrorna. Det konstaterar vd Lars Lindh för Elektra Hälsingland och Elektra Gästrikland och butikschef Tomas Mårtens.

En anställd måste sägas upp. Det blir kortare öppettider måndag-fredag och i princip slopar man lördagsöppet, utom vid speciella tillfällen. Man bygger under en månad om i affären för att göra den attraktivare och en del av lokalerna kommer att hyras ut.

– För mig var det uteslutet att stänga affären helt. Men vi kan inte fortsätta driva affären med förlust. Vi skulle behöva få in 10 miljoner i omsättning per år för att få det att gå runt. Som bäst har vi kommit upp i 6,8 miljoner. Det går inte i längden, säger Lars Lindh.

– Läget är allvarligt. Vi gör inte det här för att vi vill göra det. Det är nödvändigt, säger Tomas Mårtens.

Men redan har de mött klagomål från kunder som undrar hur det går ihop att minska öppettiderna, när man samtidigt måste öka intäkterna.

– De får skylla på mig. Det här beslutet har jag tagit. Jag har en vision om att affären ska gå riktigt bra i framtiden. Men då måste vi tillbaka för att kunna gå runt till att börja med. Vi minskar med de öppettider, då vi inte säljer något, säger Lars Lindh.