Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust i seriefinalen

"Ett skitmål som vi släpper in"

Söderhamn och Hille gick in på Hällåsen med lika många segrar, lika många oavgjorda och lika många förluster. Lika många gjorda mål, lika många insläppta mål. Två lag som i tabellen endast kunde skiljas åt vid namnen.

En match som hade alla förutsättningar att bli jämn. Och trots att SFF saknade fyra startmän till vardags – avstängda Emil Oremo och Terje Weijl och skadade Marcus Englund och Simon Åberg – stod hemmalaget emot Hilles anfallsförsök.

Med ett nyformat försvar – med den debuterande mittbacken Dennis Hoffmann.

– Han skötte sig jättebra och såg väldigt trygg ut, berömmer tränare Benny Dahlin.

Och manskapet skulle decimeras ytterligare. Bara fyra reserver på bänken från start blev redan efter trettiosex minuters spel tre när högermittfältaren Filip Enarsson byttes ut på grund av käkskada.

Och fem minuter senare kom matchens första och enda mål – gästrikarna skapade en hörna, SFF:are försökte lösa den fasta situationen genom att nicka undan bollen, men den landade vid den fristående Hilleanfallaren Omar Guidji som enkelt kunde peta in den bakom Söderhamnsmålvakten Emil Johansson.

– Ett skitmål där vi blev lite passiva. Det hade varit roligare om Hille hade satt bollen vid ett riktigt läge, säger SFF-tränaren Benny Dahlin.

I andra halvlek breddade SFF spelet mer eftersom de centrala anfallen inte ledde till några farliga lägen. Till slut stod det bara tre söderhamnare i backlinjen men den stressade jakten på kvittering gav ingenting.

SFF förlorade seriefinalen och leder inte herrtrean för första gången på hela året.

– Oerhört surt. Det var första halvlek som avgjorde, de var mycket bättre än oss och vi kom inte alls upp i den press vi borde ha gjort, säger Dennis Hoffmann efter debuten i SFF-tröjan.

Men han försöker hitta något positivt efter slutsignalen – och lyckas.

– Nu får Hille känna hur det är att jagas.