Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust för Mathias Florén i comebacken: "Det var jättekul, men de var bättre"

23 år har gått sedan Mathias Florén senast spelade i Marma.Men på söndagen var han tillbaka i modersklubben.– Det var med mig som med laget, lite trögt i första, säger han.

För omkring en vecka sedan stod det klart att Marma IF gjort en av årets stora värvningar i hälsingefotbollen. Mathias Florén, som spelat runt 300 allsvenska matcher, varit proffs i Holland och representerat landslaget, hade bestämt sig för att göra comeback i modersklubben.

LÄS MER: "Det var ju i Marma allt började"

Då visste ingen riktigt när det skulle ske, men på söndagen var det dags. I bortamatchen mot Kilafors på Knöttas var den forne storspelaren tillbaka i Marmatröjan. Dessvärre blev det förlust med 1-3.

– Det var jättekul att spela, men de var bättre. Vi förlorade mot ett bra lag. Vi hade tur att det bara stod 2-0 i halvlek. Men vi gör en bra andra halvlek, säger Mathias Florén som numera är assisterande tränare i IFK Norrköping.

Vad tycker du om din egen insats?

– Det var lite som laget, lite trögt i första, men bra i andra halvlek. I första var det lite jobbigt och vi fick inte tag i bollen, säger han.

Anledningen till den oväntade comebacken är flera. Dels har den förre allsvenska spelaren köpt sommarhus i Marma, och dels tyckte han att det skulle vara roligt att spela i sin gamla klubben igen, och särskilt med sin bror, som han inte spelat med tidigare.

– Jag kommer ändå vara en liten del av min fritid i Marma. Jag hade ledigt igår och idag, så jag passade på när jag kunde vara med och det passade Marma att jag var med. Imorgon är det full fart och tillbaka och jobba igen, säger Florén.

När får vi se dig i Maramtröjan igen?

– Det är svårt med jobbet i Norrköping, det är hemst lite ledigt. Jag vet inte när, men det kommer bli fler möjligheter. Jag kan ju inte bara komma hem och förlora.

LÄS MER: Här är lagen som förväntas ta hem division fem

Matchfakta: Kilafors IF - Marma IF 3-1 (2-0)

Domare: Pontus Östlin