Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlorade kampen om lägre hastighet

Ramsjöbo ville ha 50 km/tim istället för 70 km/tim. Nu har hastigheten höjts till 80 km/tim och den nya begäran om sänkt fart har avslagits.

Ramsjöbon ansökte redan i mars 2009 att hastigheten vid den norra delen av riksväg 83 mot Ånge skulle få sänkt hastighet. Fartbegränsningen var då 70 km/tim och Ramsjöbon menade att det var en alldeles för hög hastighet vid bland annat avfarten mot kyrkogården.

Polisen delade inte uppfattningen, inte Vägverket heller och länsstyrelsen avslog yrkandet.

Sedan dess har hastigheterna förändrats. Först blev sträckorna med 50 och 70 genom Ramsjö ersatta med 60 km/tim. Sedan har den aktuella sträckningen kring kyrkogården höjts till 80 km/tim.

Ramsjöbon överklagade länsstyrelsens beslut till Transportstyrelsen och hänvisade bland annat till den tunga trafiken förbi platsen. Transportstyrelsen avslår yrkandet och det är ett beslut som inte kan överklagas.