Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlikning kan bli aktuellt för de sparkade på Fortum

På tisdag träffar advokat Conny Engstrand Fortums juridiska ombud för att diskutera förutsättningarna för en förlikning för nio av de anställda som sparkades i Arbrå.
- I dagsläget går det inte att säga någonting om hur det kommer att sluta, säger Engstrand.

Annons

Över fem månader har gått sedan tolv anställda på Fortum i Arbrå kallades in till sina chefer för att skriva under sina uppsägningsansökningar. Gjorde de inte detta skulle de bli polisanmälda.

Enligt företaget hade de gått in i sina egna elavtal och gjort ändringar som de inte har tillåtelse att göra.

Nio av de sparkade valde senare att koppla in en advokat och det lät inte dröja innan lika många stämningsansökningar lämnades in till Stockholms tingsrätt. Kravet var lika för alla, de skulle inte bara få jobben tillbaka utan även skadestånd.

Nu har Conny Engstrand fått till ett första möte med Fortums juridiska ombud. Men blir det en förlikning handlar det inte om jobben utan pengauppgörelse.

- Det viktigaste för mig just nu är att ta kontakt med klienterna för att få klart för mig vad de vill. Om en förlikning är intressant eller om vi ska gå vidare till tingsförhandling. Men det är inte frågan om ett gruppbeslut, var och en får avgöra hur de vill gå vidare, säger han.