Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlängt försök med social beredskap

Nordanstigs kommuns försök att skärpa socialkontorets beredskap under veckosluten fortsätter under sommaren. Ursprungligen skulle försöket testas under en månad, men det har inte riktigt kommit i gång än.

Enligt Sven-Åke Eriksson (C), ordförande i omsorgs- och lärandenämnden, har det funnits ett internt missförstånd som gjorde att försöket inte riktigt har blivit infört. Man hade inte satt ett startdatum och tilldelad socialsekreterarna var sin helg då de skulle stå beredda vid kris- situationer. Därför förlängs försöket.

– Vi har inte haft ett akut ärende som krävde utryckning under tiden, men det fanns folk som har ringt, säger Sven-Åke Eriksson.

Beredskapen innebär att en socialsekreterare har jour fredag kväll till lördag morgon, samt lördag kväll till söndag morgon. En så kallad bakjour ska eventuellt samordnas med Hudiksvall.