Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förkortad skidtävling vid Bolleberget

Den nya längdtävlingen Bollnässkidan kommer att avgöras på söndag. Arrangerande Rehns BK har fått ihop ett 750 meter långt konstsnöspår.

Annons

– På grund av den korta slingan har vi kortat av banlängderna för de olika klasserna, säger Ingela Rydesäter, biträdande tävlingsledare och ordförande i Rehns BK:s skidsektion.

Ursprungligen skulle loppet ha körts 6 december, men det varma och fuktiga vädret satte stopp. Även nu har snöbristen varit ett problem, vilket tvingat fram ett modifierat tävlingsprogram. Distansen för seniorklasserna skulle ha körts över 15 kilometer, nu blir det bara 6 kilometer

– När vi insåg att det inte skulle bli annat än konstsnö så hoppades vi kunna få till en 1,5-kilometersslinga med konstsnö och då hade vi kanske kunnat köra 10 kilometer, men nu får det räcka med 6 kilometer annars blir det lite snurrigt på en sån kort bana.

I skrivande stund (torsdag eftermiddag) räknar arrangörerna in drygt 100 anmälda. Viss möjlighet finns också att anmäla sig på plats tävlingsdagen.

– Men vi har ett begränsat antal platser, det blir trångt nog ändå, säger Ingela Rydesäter, som är glad över att det trots allt blir tävling på söndag:

– Det blir snabba varv och en lättkörd bana. Lite sprintkaraktär, men vi kan i alla fall köra.