Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagsköp start på bankhärva

Anställda chaufförer vid Nygrens åkeri, som driver Schenkers terminal i Hudiksvall, riskerar bli utan lön.

– De riskerar att stå där utan arbete och utan lön. Men jag ska göra det jag kan för att se till att företagen kan leva kvar.

Det säger Peter Sedorowsky, juridiskt ombud för Nygren Invest där de hotade bolagen ingår. Totalt har bolagen närmare 80 anställda.

Det är i samband med den uppmärksammade Handelsbankenhärvan, där en bankchef i Stockholmsområdet misstänks ha beviljat lån på minst 9,5 miljoner utan säkerhet, som Ljusdalsbördige Per Nygren häktats. Per Nygren har flera bolag som drabbats av ekonomiska problem och bankchefen, som är en barndomsvän till honom, ska ha velat hjälpa honom ur skuldfällan.

Tingsrätten beslutade också i onsdags att frysa delar av Per Nygrens tillgångar till ett värde 9,5 miljoner kronor. Handelsbanken har dragit in de lån som Per Nygrens bolag har i banken och på torsdagen satt Peter Sedorowsky i krismöte med banken.

– Jag är chockad. Mitt enda intresse nu är att företagen som ingår i Nygren Invest kan betala sina anställdas löner så att de kan få mat på bordet och betala sina räkningar, säger han.