Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företaget Karlskronan försatt i konkurs

I förra veckan försattes företaget Karlskronan i konkurs. Under 2010 hyrde bolaget ut Njutångersgården till Migrationsverket, vilket blev upprinnelsen till en omfattande utredning om ekonomisk brottslighet.

Annons

När Njutångersgården gick i konkurs i början av 2011 fanns en brist på drygt fyra miljoner i boet. Turerna hade varit många kring konkursen och enligt konkursförvaltaren Bertil Wingqvist var det en ovanlig konkurs eftersom det gjorts mängder affärer mellan bolagen som inte dokumenterats.

Klart stod dock att spindeln i nätet varit Johan Stendahl, och företaget Karlskronan AB. Nu har alltså Karlskronan begärts i konkurs vid Östersunds tingsrätt. Det finns två konkursansökningar registrerade. Det ena gäller Svea Energi mot Karlskronan. I det fallet har konkursförhandlingarna skjutits upp på grund av bristande delgivning, man har alltså inte kunnat få tag på någon företrädare för företaget. I det andra fallet har konkursansökan gjorts av Skatteverket i Falun.

I dag ägs Njutångersgården av Per-Olof Söderberg, som är pensionerad tandläkare från Stockholm. Han hade stora inteckningar i Njutångersgården efter att ha lånat ut pengar till Johan Stendahl, och har uppgett att han mer eller mindre fått Njutångersgården i knät efter konkursen.

Enligt Magnus Berglöf, som är föreståndare vid Njutångersgården, har allt fungerat som det ska igen med löner och annat sedan verksamheten togs över av Per-Olof Söderberg.

Edgångssammanträdet i Karlskronans konkurs är planerat till 27 april.

Annons