Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare vill köpa hela Hällåsen

Söderhamnsföretagaren Magnus Persson vill inleda förhandlingar med kommunstyrelsen om att ta över hela Hällåsen.

– Jag ser möjligheter däruppe, säger Magnus Persson.

Annons

I ett kortfattat e-brev till kommunstyrelsen skriver Magnus Persson att han vill göra affären "för att säkerställa kommunens framtida idrottsverksamhet".

– Jag tror att om man har en kraft och fler driftiga människor som satsar på mer än bara Broberg så kanske man genom idrottsturism och gymnasium kan hjälpa till att finansiera en hall, säger Magnus Persson.

Närmare än så ville han under onsdagen inte kommentera sina planer.

Magnus Persson, född och uppvuxen i Norrala driver ett expansivt företag i Stockholm och är ordförande i nystartade Söderhamns tillväxtkassa som ska stödja nya företagare. Idrottsanläggningarna skulle han dock köpa och driva enskilt i ett nytt bolag. Hur många personer som finns bakom den eventuella affären vill han inte avslöja men planerna ska vara hans egna.

– Det är jag och kanske ytterligare ett par finansiärer. Det är inget jag vill gå ut med ännu så länge. Först vill jag veta om kommunen vill sälja och hur mycket pengar det handlar om, säger han.

Hur skulle föreningarna betala hyran till dig? Hur går det med simhallen?

– Ingen aning alls. Jag måste träffa kommunen först. Jag vet inte ens om de är intresserade.

Hur värderar man en anläggning som Hällåsen?

– Så långt har jag inte kommit än. Det är säljaren som måste säga hur mycket de vill ha, om de vill sälja. Sen får jag se om det är möjligt, säger Magnus Persson.

För säljaren finns det mycket att fundera över. Vad säger föreningarna, räcker deras bidrag, vad händer med simhallen? Skulle det gå att förhindra att Hällåsen säljs vidare och hamnar längre från kommunens kontroll är bara några frågeställningar.

– Jag har inte hunnit reflektera över det kortfattade mejlet. Rent spontant tror jag det skulle innebära vissa svårigheter med att sälja våra gemensamma tillgångar. Allt är i och för sig möjligt. Vi ska naturligtvis pröva det som vi prövar allting annat men i så fall måste vi ge fler möjlighet att lägga bud, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Erik Lindestam.

Innan frågan kommer upp på kommunstyrelsens bord ska också KUS, kultur- och samhällsutvecklingsnämnden, som driver Hällåsen få ge sin syn på en eventuell försäljning.

Magnus Persson väntar på svar från kommunstyrelsen. Och hoppas.

– Nu har jag bjudit upp till dans. Nu återstår det att se om någon vill dansa.