Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare gör fel med rut- och rot

Utnyttjandet av både rut- och rotavdraget fortsätter att öka i länet. Men fortfarande händer det att Gävleborgs företagare gör fel i sina ansökningar och fakturor.

Annons

I veckan kom uppgifter från Skatteverket som visar att rut- och rotavdragen har gjort fler svarta jobb vita. Några lokala siffror finns inte, men sektionschef Anita Persson på Skattekontoret i Hudiksvall intygar att dessa avdrag för hushållsnära tjänster fortfarande utnyttjas flitigt.

Enligt henne har det startats många nya företag i länet sedan avdragen infördes. Särskilt har de företag som erbjuder städtjänster blivit fler, hantverkare fanns det gott om i Gävleborg redan tidigare.

– Tyvärr ser vi fortfarande också att alla ansökningar och fakturor inte ser helt riktiga ut. Det finns företagare som fortfarande gör fel med arbetskostnad och moms, så att vi måste kontakta dem för att påpeka detta och be dem komplettera. Det kan även bli fråga om återbetalningskrav.