Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare förlorade i domstol mot bank

Företagaren Elisabeth Ivarsson riskerar att bli av med Solbacka ranch i Viksjöfors. För två år sedan sade banken upp lånen. Nu krävs hon på 4,2 miljoner kronor.

Annons

Banken ansåg att Elisabeth Ivarsson frekvent försummade att betala in beloppen på de betalningsavier som banken skickade ut. Banken sade upp lånen i förtid

Banken hävdade att Elisabeth Ivarsson skulle betala avgifter och dröjsmålsräntor. Men hon ansåg att det var bankens fel att det uppstått dröjsmål eftersom avierna skickats till Viksjöfors och inte till hennes adress i Österrike.

Därför betalade Elisabeth Ivarsson bara räntor och amorteringar enligt lånevillkoren.

När lånen på över fyra miljoner kronor sades upp för två års sedan, hade banken krav på cirka 50 000 kronor.

Banken drog Elisabeth Ivarsson inför domstol och Hudiksvalls tingsrätt har nu dömt till bankens fördel. Elisabeth Ivarsson ska betala lånen på cirka 4,2 miljoner kronor. Pengarna ska tas ur två fastigheter som ställts som pant, varav den ena är Solbacka ranch.