Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare för utveckling

Synpunkterna på Programplanen för Sörfjärden fortsätter att strömma in. Gnarps Intresse- och Företagarförening ger nu sitt fulla stöd till planen, som man menar kommer att gynna såväl lokalbefolkningen som öka turismen i kommunen.

Annons

I den pågående processen om Sörfjärdens framtida utveckling har nu även Gnarps Intresse- och Företagarförening lämnat sina synpunkter.

- Vi anser att dessa förslag är mycket väl genomtänkta och att en sådan här utveckling av Sörfjärden är gynnsam både för orten och för hela Nordanstigs kommun, förklarar föreningens ordförande Rikard Bergman.

Enligt honom innehåller planen många intressanta lösningar som gynnar såväl lokalbefolkning som båtliv, fritidsfiskare, naturströvare och turister.

- Detta är viktiga faktorer för en kommun som på senare år har tappat åtskilliga arbetstillfällen och är i starkt behov av ökad attraktionskraft, konstaterar han.

Föreningens förhoppning är nu att Programplanen ska kunna antas i sin helhet och genomföras i samarbete och samförstånd, och att alla i kommunen berörda parter ska kunna dra åt samma håll.

- Om denna plan genomförs skulle det betyda oerhört mycket för utvecklingen av Nordanstigs kommun och för Gnarps framtid, anser Rikard Bergman.