Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare angav för låg inkomst - eftertaxeras

Företagaren hävdade att han tjänat pengar på skattefria lotterier. Men Skatteverket ansåg att han redovisat nästan 2 miljoner kronor för låg inkomst.
Nu har Förvaltningsrätten kommit med en dom i målet.

Annons

Skatteverket granskade för en tid sedan en Söderhamnsföretagare, och ansåg att denne hade redovisat för låg inkomst för taxeringsåren 2008 samt 2009.

För 2009 beslutade Skatteverket att höja företagarens inkomst med 1,6 miljoner kronor, medan inkomsten för 2008 höjdes med 220 000 kronor.

Företagaren hävdar dock att de utbetalningar han har fått under de aktuella åren har varit skattefria lotteriinkomster och han vill därför att skattetillägget tas bort.

Han överklagade Skatteverkets beslut till Förvaltningsrätten som nu har kommit med en dom.

Skatteverket bedömer att företaget bedrivit en omfattande investeringsverksamhet på internet, något som Förvaltningsrätten håller med om. Man anser att de utbetalningar som företagaren då erhållit ska betraktas som lön.

Företagaren förnekar att någon sådan verksamhet ska ha skett. Han anser även att Skatteverket inte har lyckats lägga fram några bevis om detta.

Förvaltningsrätten meddelar att man inte ser något skäl till att ändra Skatteverkets beslut. Företagaren ska alltså betala inkomstskatt på 1,6 miljoner kronor för 2009 samt 220 000 kronor för 2008.