Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag växer i Ljusdal

Nyetablerat företag har gått från noll till 26 anställda på ett och ett halvt år.

Bygginformationsföretaget Bindexis har växt stadigt sedan Ljusdalsetableringen för ett och ett halvt år sedan. Nu vill ledningen anställa sju nya medarbetare och vd Hans Wigart berömmer Ljusdals företagsklimat.

– Det är något speciellt med kulturen i Ljusdal, det är ett tjänsteföretagsmecka, det vet snart hela Sverige, och vi finner bra kompetens här uppe, säger Bindexis vd Hans Wigart.

* Det finns flera tjänsteföretag i Ljusdal och det har gått bra för många av dem, är det en slump att det händer i Ljusdal?

– Inte alls, som jag sa, det finns en viss kultur här och det faktum att det finns flera företag innebär att vi kan få ett bra kompetensutbyte, säger Hans Wigart som passar på att berömma företagsklimatet i Ljusdal

– Det märks att man vill, både från Arbetsförmedlingens och också Närljus sida, båda parter har varit till stor hjälp när vi etablerat oss här, säger Wigart som så småningom återvänder till företagets Stockholmskontor.