Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag tvingas ut från lagerlokal

I början på juli planerar kommunen att riva det så kallade Supralagret beläget nere på varvet. Rivningen sker som en del av genomförandet av detaljplanen för norra hamnområdet. Men företagen som i dag hyr lokalen är kritiska till kommunens förfarande.

Företaget Hübinette dykentreprenad, är kritiskt till kommunens tillvägagångssätt inför rivningen av det så kallade Supralagret. Tillsammans med två andra företag, som bedriver marin verksamhet, har företaget hyrt byggnaden sedan januari 2005. Men den sista juni måste de flytta ut.

– Vi har aldrig fått något ordentligt svar på varför byggnaden ska rivas. Visst behöver fasaden renoveras men stommen är jättefin. När vi vid flera tillfällen ställt frågan har vi bara fått svaret av höga tjänstemän att "det är så fult", säger Irene Hübinette på Hübinette dykentreprenad.

Göran Widehammar, chef på tekniska förvaltningens mark- och mätningsavdelning, bekräftar att rivningen kommer att påbörjas i början av nästa månad. Att kommunen genom rivningsåtgärden skulle motarbeta de berörda företagen har han svårt att se.

– Tvärtom har vi varit välvilligt inställda till deras verksamheter genom att upplåta lokaler billigt och under lång tid så att de kunnat överleva. Vi är ganska sura på att vi hela tiden får ta emot skit och tjafs för att vi genomför de beslut som kommunen fattat, säger han.

Enligt de visioner som finns om att området ska förädlas måste byggnaden bort, enligt kommunen. Göran Widehammar menar att det inte heller hade varit något realistiskt alternativ att renovera den.

– Vi har gjort bedömningen att det skulle bli alldeles för dyrt. Eftersom det är asbest i taket skulle det kosta runt 600 000 bara att byta ut det, säger han.