Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Före detta Bollnäsbon begärd häktad för mord

Under måndagen begärdes sambon till den försvunna kvinnan från Falun häktad på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt människorov.

- Jag vill inte tro att det är han, då kan vem som helst mörda, säger en före detta arbetskompis från Bollnäs.

I dag, tisdag, ställs mannen inför häktningsdomaren i Falu tingsrätt. Mannen fortsätter att neka till att han har något med fästmöns försvinnande och död att göra. Åklagaren är dock av annan uppfattning och menar att misstankarna mot honom är så starka att han vill ha mannen häktad.

I Bollnäs är det många som känner den mordmisstänkte som under många år både var bosatt och verksam i kommunen. I dag vet ingen vad de ska tro.

- För mig är han en helylle-kille. Jag vill bara inte tro att det är han. Då kan vem som helst mörda, säger en kvinna som jobbat med honom under två perioder.

På jobbet upplevdes han som snäll, kanske lite för snäll, och han var uppskattad både bland kamraterna och klienterna. Han var ingen partymänniska, men det skulle gärna hända något roligt.

- För mig stämmer inte bilden som målats upp av honom som svartsjuk eller att han ska ha gått ut med vännerna och firat trots att hans blivande hustru var försvunnen. När han jobbade hos oss var han en medmänniska som brydde sig om alla.

Den före detta arbetskompisen säger att ingen kunde bli mer förvånad än hon när hon fick höra att han var misstänkt. När hon träffade honom för ett halvår sedan trivdes han bra med det nya jobbet och gillade att bo i Falun. När hon frågade om sambon, log han bara.

Men samtidigt vet också hon vad det innebär att på sannolika skäl vara misstänkt för mord, alternativt människorov. Då känner sig åklagaren sig rätt så säker.

- Det där med hans försvinnande och att det senare var han själv som hittade henne i skogen känns konstigt. Men så länge han inte är dömd håller jag fast vid att han är oskyldig. Så sent som för två veckor sedan skrev jag till honom på Facebook men jag har inte fått något svar. Jag som många andra ville stötta honom.