Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fördröjd inflytt i nytt lägenhetskomplex

26 lägenheter är reserverade i de nya husen som ska byggas på Parkhyllan. Men för att bygget ska komma igång krävs att ytterligare sex lägenheter reserveras.

Annons

- Det är otroligt viktigt för Hudiksvall som stad att det här bygget kommer igång, säger Håkan Svedman, KB Håstaholmens fastighetsförvaltare och -utvecklare.

Men innan bygget kan dras igång, är förutsättningarna för fastighetsbolaget KB Håstaholmen att 32 av de 40 bostadsrätterna är sålda. I och med att det ännu saknas sex intressenter för att nå målet, har försäljningsperioden förlängts. Nu är förhoppningen att målet ska nås innan årsskiftet.

- Jag känner att vi jobbar på bred front för att nå resultatet, säger Håkan Svedman.

En tidigare plan var att komma igång med bygget i år, för att de två husen skulle stå klara för inflyttning senare delen av nästa år.

Om 32 förhandsavtal tecknas innan årsskiftet kan klartecken ges för byggstart nästa vår.

- I stort sett är allt klart för byggstart, säger Håkan Svedman och berättar att om bygget kommer igång till våren kan inflyttning ske första kvartalet 2013.

I december i fjol hölls ett välbesökt informationsmöte om de nya bostadsrätterna. Bara på den kvällen tecknade sig elva intressenter för att köpa bostadsrätter.