Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fördröjd inflytt i nytt lägenhetskomplex

26 lägenheter är reserverade i de nya husen som ska byggas på Parkhyllan. Men för att bygget ska komma igång krävs att ytterligare sex lägenheter reserveras.

- Det är otroligt viktigt för Hudiksvall som stad att det här bygget kommer igång, säger Håkan Svedman, KB Håstaholmens fastighetsförvaltare och -utvecklare.

Men innan bygget kan dras igång, är förutsättningarna för fastighetsbolaget KB Håstaholmen att 32 av de 40 bostadsrätterna är sålda. I och med att det ännu saknas sex intressenter för att nå målet, har försäljningsperioden förlängts. Nu är förhoppningen att målet ska nås innan årsskiftet.

- Jag känner att vi jobbar på bred front för att nå resultatet, säger Håkan Svedman.

En tidigare plan var att komma igång med bygget i år, för att de två husen skulle stå klara för inflyttning senare delen av nästa år.

Om 32 förhandsavtal tecknas innan årsskiftet kan klartecken ges för byggstart nästa vår.

- I stort sett är allt klart för byggstart, säger Håkan Svedman och berättar att om bygget kommer igång till våren kan inflyttning ske första kvartalet 2013.

I december i fjol hölls ett välbesökt informationsmöte om de nya bostadsrätterna. Bara på den kvällen tecknade sig elva intressenter för att köpa bostadsrätter.