Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fordonsfel fara för polisen

En polisbuss som haft problem med batteriet utgör en potentiell säkerhetsrisk för polisen i Hudiksvall.

En polisman har skrivit en tillbudsrapport efter en händelse i Hudiksvall. Polisbussen startade inte efter att en patrull hämtat en person på akuten. Enligt polismannen som skrivit rapporten hade det kunnat leda till stora problem om inte personen varit lugn och en annan patrull snabbt kunnat ge assistans.

Bussen hade tidigare stått avstängd med innebelysningen tänd i cirka 30 minuter och därefter på tomgång i cirka en timme. Bussen stod sedan avstängd med den vanliga elektriska utrustningen i bussen igång under 20 minuter då polisen var inne på sjukhuset var att hämta personen som skulle köras. När polismannen skulle starta bussen var batteriet helt dött. Polisen skriver i sin tillbudsrapport att om inte personen som de skulle ha transporterat varit lugn och en annan patrull snabbt kunde komma med starthjälp hade de kunnat få stora problem.

– Det ska vara åtgärdat nu, jag har högt förtroende för de som arbetar med servicen på bilarna. Vi har kontroll av bilarna men det är ofta när man kör dem som man upptäcker om det är något som är fel, säger Josef Wiklund, enhetschef för brottsförebyggande enheten i norra Gävleborg.