Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundskaptenen gör tummen upp

Sveriges förbundskapten Lars Lagerbäck hade tre hälsingeklubbar som arbetsgivare innan han 1990 tog över det svenska pojklandslaget.
Men trots att det var 20 år sedan han lämnade landskapet håller han fortfarande koll på sina gamla klubbar; Kilafors, Arbrå och ABK.
– Det koncept som nu presenteras kan bli det lyft som fotbollen så väl behöver i Hudiksvall. säger Lagerbäck i telefon från Los Angeles.

Under uppladdningen inför matcherna mot USA på lördag och mot Mexiko (nästa onsdag) har han hunnit titta på den vision som arbetats fram gällande samarbetet mellan klubbarna i Hudiksvalls kommun.
– Det är helt rätt väg att gå. Det är enda chansen för att få fram ett elitlag i Hudiksvall, säger Lars Lagerbäck som via landslagets naprapat Johan Allgulander har fått tillfälle att läsa igenom det förslag som ABK tagit fram angående visionen Hudiksvalls United.
– Ska Hudiksvall få ett elitlag måste det ske genom att klubbarna samarbetar. Ska mindre orter kunna få fram ett lag av elitklass är det samarbete som gäller, säger Lagerbäck.
Förbundskaptenen menar att alla är vinnare om förslaget kan sjösättas.
– Det finns inga genvägar till toppen. Det krävs hårt arbete och samarbete för att nå dit, säger förbundskaptenen som pekar på Östersunds FK som ett lyckat exempel.