Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundskaptenen får fotbollsplan uppkallad efter sig i Ljusdal

A-planen på Älvvallen i Ljusdal byter snart namn. Det då den kommer att döpas efter Sveriges förbundskapten Erik Hamrén. – Det är kanon. Jag hoppas bara att det framgår tydligt, säger Nils Johan Borrsjö som skickade in medborgarförslaget som ligger till grund för beslutet.

Erik Hamrén är inte sen med att lyfta fram sin hemort Ljusdal när han får chansen. Det tyckte Nils Johan Borrsjö skulle premieras på något sätt och lämnade i februari in ett medborgarförslag om att Ljusdals kommun borde hylla Hamrén i någon form.

Och under kommunstyrelsens möte under torsdagen klubbades det igenom. A-planen på Älvvallen kommer att uppkallas efter Erik Hamrén och få namnet Erik Hamréns plan.

– Det är kanon. Jag hoppas bara att det framgår tydligt att det är Erik Hamréns plan så att det inte blir bortglömt. Det ska finnas för all framtid och visa att Ljusdal minsann fått fram en kille de med, säger Nils Johan Borrsjö.

– Erik Hamrén är en utmärkt ambassadör för Ljusdal och vi är glada över att vi får chansen att tacka honompå detta vis, säger Lasse Molin (M), ordförande för kommunstyrelsen i Ljusdal.

Nils Johan Borrsjö var själv på plats under mötet.

– Jag fick veta det redan i går kväll och idag fick jag vara med på mötet och prata lite mer om det. Det var inga protester eller något under mötet. Några ledamöter tackade mig för förslaget också, säger han.

Vad låg bakom att du skickade in förslaget?

– Jag har alltid tyckt att Erik har varit en väldigt sympatisk person och alltid framhållit Ljusdal i allt det han gör. Och jag tycker att kommunen naturligtvis skulle uppmärksamma en sådan person som gör så mycket pr för dem, helt spontant och utan baktanke. Jag tänkte att det vore skräp om de inte kunde göra något.

– Jag har träffat honom någon gång och då stannade han och pratade med mig. Det är sådant han gör när han är här. Han är en kille härifrån bara och det är inget märkvärdigt med honom, fortsätter Nils Johan.

När invigningen ska ske är inte bestämt. Men klart är i alla fall att Nils-Johan ser fram emot dagen det sker.

– Jag har blivit speciellt inbjuden att vara med när de överlämnar planen, det tycker jag är jättetrevligt. Man kommer att spara det tills det att kan komma mycket publik, och så är ju Erik upptagen med EM i en månad nu. Så det kanske blir senare mot hösten, säger Borrsjö.