Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbjuden kärlek i studenternas sista show

Nu kliver eleverna i Staffangymnasisets estetprogram upp på scenen tillsammans en sista gång. Efter många och långa repetitioner har det blivit dags för den efterlängtade slutproduktionen.

Studenten närmar sig för eleverna på Staffangymnasiet i Söderhamn, men innan dess bjuder esteterna in till sin stora slutproduktion på teatern. Under tre dagar sätter tredjeårseleverna upp föreställningen Oh my god – en blandning mellan teater, musik och dans.

Läs mer: Fullsatt på Teatern i Söderhamn när Kulturskolan satte upp Romeo & Julia

Förberedelserna inför torsdagens premiär har pågått sedan i julas. Med ett egenskrivet manus blandar eleverna karaktärer från den nordiska och grekiska mytologin tillsammans med en förbjuden och hemlighetsfull kärlek.

– Kärleken övervinner allt. Det är det största och viktigaste budskapet i den här musikalen, säger Brian Suarez.

I klassen råder det en spänd förväntan inför premiärföreställningen. Idéen till manuset föddes genom ett skämt och just humorn är något som eleverna hoppas ska gå hem även hos publiken.

Läs också: Esteter bjuder på dystopisk djungelbok