Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbättras företagsklimatet med avgiftshöjningar?

Nu höjer tekniska förvaltningen i Hudiksvall avgifterna mot företagare som har uteserveringar rejält! konstaterar Jonas Holm (M) besviket.

De gör det ivrigt påhejade av olika partier i kommunfullmäktige häromdagen. Beskatta medborgarna ytterligare och höja avgifterna mot företagare som kämpar varje dag för att få sin verksamhet att gå runt!

Hur är synen på företagandets villkor, egentligen? Vet man hur verkligheten ser ut? I andra kommuner tar man bort avgifterna eller saknar redan avgifter. Hur tänker politikerna där? Förmodligen är de företagare i botten.

Är det så här man tänker sig att uppnå vision 2020, Sveriges bästa kommun att bo, leva och verka i? På det här sättet kommer vi aldrig dit i alla fall. Det är helt fel väg att gå. I stället borde man förenkla och förbättra villkoren för företagarna som skapar tillväxt i kommunen så att skattepengar trillar in. Det borde alla förstå, även minoriteten med S och V som styr kommunen just nu.

Skärpning nu innan det är försent!

Jonas Holm (M)

kommunalråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel