Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förare blev irriterad på bakomliggande bil och bromsade – döms nu till böter

En man i 35-årsåldern döms i Hudiksvalls tingsrätt efter att han blivit irriterad på en annan förare, bromsat in och orsakat en krock med personskador som följd.

Det var i mitten av juni för snart två år sedan som händelsen inträffade. Den nu dömde mannen, som är hemmahörande i Nordanstigs kommun, körde bil längs E4 i södergående riktning i hemkommunen.

Han låg bakom en rad långtradare när en bil bakom honom försökte köra om. Omkörningen misslyckades när föraren ville svänga in mellan mannen och långtradarkön, något som mannen förhindrade.

Vittnesuppgifter i målet menar att han med avsikt stängde luckan, så att bilen fick bromsa in och köra in bakom denne.

I ytterligare en bil satt två personer. Dessa uppfattade att de två förarna bråkade genom att växelvis bromsa in och gasa, samt köra med helljus på.

Tillslut stod de plötsligt stilla och den tredje bilen lyckades inte få stopp, utan gled rakt in i den bil som till en början försökt göra en omkörning.

De två personerna är än i dag inte återställda från sina skador efter kollisionen utan lider av huvudvärk och nackont. Den ene blev sjukskriven i ett halvår efter händelsen och får än i dag äta smärtstillande för sina smärtor i nacken.

De två drabbade uppfattade situationen som att det var den förste föraren som orsakade kollisionen, något som tingsrätten i Hudiksvall bedömde vara korrekt.

Mannen i 35-årsåldern döms för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Påföljden bestämdes till böter på totalt 8 100 kronor samt skadestånd på 7 600 kronor för skadorna på den bil som framfördes av de skadade personerna.

Den dömde mannen nekade till att ha orsakat olyckan.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här