Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar väljer Bobygda skola

I fjol höst började höstterminen i Bobygda skola med 38 elever, och vårterminen slutade med 43 elever. På torsdag börjar 50 elever i skolan, varav flera som pendlar en mil morgon och kväll, från Delsbo.

– Vi tycker att det är mycket glädjande att det är många som har gjort aktiva val, föräldrar som har tagit ställning och valt den här skolan för sina barn, säger Lisa Fransson, rektor vid Bobygda skola.

Eleverna består dels av tidigare bofasta barn, dels nyligen inflyttade barn i bygden, och dels ett antal barn som åker från Delsbo för att undervisas i Bobygden, en mil morgon och kväll.

Enligt Per Axelsson, ordförande för föreningen Bobygdens Framtid, uppvisar dagis och fritids i Bobygden samma angenäma trend, antalet inskrivna barn i samtliga verksamheter har ökat betydligt under det senaste året.