Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar kräver busslinje tillbaka

Många föräldrar är upprörda över att busslinje 23 runt sjöarna Kyrksjön, Storsjön och Långsjön söder om Forsa lagts ner. På onsdagskvällen samlades de för att sammanställa en kravlista till kommunens ansvariga.

- Vi har sammankallat till mötet för att sätta ihop en lista med hela gruppens krav, så att vi alla är överens och inte går ut med enskilda krav, säger Lennart Enström som har en son på gymnasiet i Hudiksvall och en dotter på högstadiet i Forsa.

Indragningen innebär att de gymnasieungdomar som bor kring sjöarna inte kan ta sig till anslutningsbussen i Forsa. Många grundskoleelever har också fått långa väntetider efter skolans slut.

Föräldrarna kräver nu att busslinje 23 runt sjöarna ska återinsättas och att extra skolbussar ska sättas in. Men från kommunens sida finns inga planer på att utöka antalet skolskjutsar för grundskoleeleverna.

- Frågan om skolskjuts betraktar jag som löst, säger Elisabeth Lindqvist, kommunens skolskjutsansvarige.

Detta bekräftas även av Anna-Carin Keisu (S) som är ordförande i Lärande- och kulturnämnden. Att elever ibland får vänta upp till 35 minuter på skolbussen, som nu är fallet, är acceptabelt.

- Jag förstår att många tycker det är länge, men under väntetiden har också skolan ansvar för eleverna. Ibland kan det såklart bli gränsfall, men vi försöker hålla den maximala genomsnittstiden på 35 minuter.

Anna-Carin Keisu säger att gymnasieelevernas möjlighet till skolskjuts nu ses över.

- Vi tittar på vi kan justera några turer så de kan köra gymnasieeleverna. Jag kan inte säga säkert om det går att lösa, men vi försöker verkligen.