Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För ökad valfrihet inom hemtjänsten

Centerpartiet och Kristdemokraterna i Ovanåkers kommun kunde för några år sedan tillsammans med Moderaterna och Folkpartiet införa valfrihetsreformen LOV i hemtjänsten. Nu reserverar sig Centerpartiet och Kristdemokraterna mot beslutet att inte gå ut med mer marknadsföring om LOV.

Annons

Det kan också vara värt att notera att i dagsläget har ingen privat aktör, som bedriver hemtjänstservice, fått godkänt av kommunen. En aktör har tidigare sökt, men måste komplettera sin ansökan.

Kommunens äldreomsorg förbereder sig dock för att det kommer att finnas privata aktörer inom hemtjänsten, enligt Bengt Mörman på kommunen.

En majoritet i kommunstyrelsen, inklusive Moderaterna, tycker dock att den marknadsföring och information som har givits om LOV hittills räcker. Därför föreslår kommunstyrelsen kommunfullmäktige att avslå Centerpartiets och Kristdemokraternas motion om att genomföra en aktiv marknadsföringsinsats.

Folkpartiet avstod från att rösta, när motionen togs upp i kommunstyrelsen häromdagen.

Centerpartiet och Kristdemokrater reserverar sig mot beslutet att avslå motionen och anser att marknadsföringsinsatserna kommer att visa att politikerna menar allvar med sin politiska vilja att främja medborgarnas valfrihet.

Man konstaterar också att reformen innebär möjlighet för personalen att välja arbetsgivare eller att starta egen verksamhet.

Mer läsning

Annons