Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För få vakter på Parkhyddan– krögare åtalas för brott mot ordningslagen

Två offentliga tillställningar i Parkhyddan på Köpmanberget hade för få ordningsvakter. Nu åtalas arrangören.

Annons

Polismyndigheten har krav på hur många ordningsvakter som ska finnas på plats beroende på hur många besökare ett arrangemang har. I stämningsansökan var det vid det ena tillfället minst 500 gäster och vid det andra cirka 400 gäster i Parkhyddan. Enligt kraven ska det vara minst fyra ordningsvakter på plats om besökarantalet är mer än 301.

– De här gångerna kunde vaktbolaget som vi hyr in, inte skicka mer än två vakter trots att vi beställt fyra. Vaktbolaget skickade istället med två värdar. Det är svårt att ställa in med mycket kort varsel, på grund av att vi då inte fick fyra ordningsvakter, säger krögaren Radjo Askander.

Enligt reglerna så räknas inte värdar som ordningsvakter.

– Det var inga anmärkningar på ordningen de här kvällarna från polisens sida. Vi är noga med säkerheten och har en genomgång varje kväll en timme före vi öppnar, säger Radjo Askander.

Åklagaren anser att Radjo Askander gjort sig skyldig till två brott mot ordningslagen, eftersom antalet ordningsvakter varit för få de aktuella kvällarna. Krögaren nekar till brott.