Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Foppas" häst gör årsdebut på Bollnästravet

Säsongens första riktigt heta travdag är här.
Måndagens V65-omgång i Bollnäs har lockat storstjärnor som Adrian Chip och Fama Currit – och i ett av ramloppen startar kallblodskungen Järvsöfaks som är på jakt efter seger 191.
– Det betyder mycket för oss att det kommer så bra hästar, det lockar mer folk och det är perfekt när det är TV-sändningar från banan, säger Bollnästravets sportchef Mats Sahlén.

Klarast lysande är utan tvekan Adrian Chip (Järvsöfaks får ursäkta). Hästen, som ägs av Peter "Foppa" Forsberg och tränas av Robert Bergh, gör årsdebut när han selas ut i den första avdelningen i Dagens Dubbel.

Största konkurrenten på förhand är en annan stjärna, Stochampionat-vinnaren Fama Currit, som är ett av Sveriges bästa ston och tränas av Stig H Johansson.

– Det är kul att tränarna vill anmäla hit, det ligger väl kanske rätt i deras planering. Det känns som om det är nu som säsongen startar på allvar, säger Mats Sahlén.

Kvällens tredje stjärna är Järvsöfaks som inte får plats i V65:ans kallblodslopp. Han startar i stället i lopp nio och bör utan problem ta hem seger 191.

Under kvällen körs också en uttagning till Sverigeloppet där det enbart är Bollnäshästar som är med. Här hoppas många på en duell mellan First Chill (Tomas Pettersson) och Paxmen D.E (Thomas Lönn). I potten ligger en finalplats den 17 juni där hästar från samtliga Sveriges banor gör upp i försök och final där förstapriset är 300 000 kronor.

– Det vore kul att ta sig till final. Jag har god chans om jag har lite tur på vägen. First Chill har ju hittat stilen på slutet, även om det varit mot beskedligt motstånd, säger Tomas Pettersson.