Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkracefestival i Storvik – se finalerna live här

Krockar, hög fart och en och annan bil som blir såld mot ägarens vilja. Det är att vänta när Gestrike Racing Team ordnar folkrace i Storvik. På söndag sänder vi live från tävlingarna.

Runt 160 deltagare har anmält sig till årets upplaga av Gestrikefestivalen på Kyrkberget i Storvik, som i år dessutom firar 10-årsjubileum.

– Därför har vi satsat lite mer på prisbordet till förarna. Och så har vi bjudit in alla tidigare vinnare i respektive klass, berättar Björn Lundberg, ordförande i arrangerande Gestrike Racing Team.

Mittmedia kommer att direktsända söndagens båda kvalheat och efterföljande finaler. Ofta är det just i de avslutande kvalheaten som det blir som mest dramatik, med krockar och buckliga bilar som följd.

– Det är mer poäng att köra om och alla vill till final. Då tar en del i lite för mycket och hamnar på taket, säger Björn Lundberg.

Tv-klippet: Följ med in i Ida Törnhults folkracebil

Efter tävlingarna är det fritt fram att buda på bilarna som kört. Priset är alltid 6 500 kronor och om flera vill köpa samma bil avgör lotten. Ägaren kan också buda på sitt eget fordon för att få behålla det, men vinner någon annan lottningen är det kört. Då måste bilen säljas.

Björn Lundberg har kört folkrace sen 1988 och på den tiden hunnit bli av med en hel del bilar.

– Det är surt, man känner att nu blir det mer jobb igen. Oftast blir det att man står helt utan bil och då får man leta på annonser eller åka på en annan tävling helgen efter, säger han.

Omkring 850 betalande åskådare väntas till Gestrikefestivalen i helgen.

– Det finns något för hela familjen, det är fartfyllt och man kommer hemskt nära och ser bra, säger Björn Lundberg.

Livesändningen startar klockan 10 på söndag och håller på till cirka 16.