Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiet vill satsa på skolan

Folkpartiet anser det viktigt att värna om barns och ungdomars utbildning. Därför vill vi prioritera den verksamheten och i det längsta undvika att spara på skolan.

Annons

Det var bakgrunden till Folkpartiets ställningstagande i fullmäktige för en månad sedan, då vi i budgetdebatten lade ett förslag innebärande en förstärkning av skolans driftbudget med 3 miljoner kr jämfört med kommunstyrelsens förslag.

Folkpartiets förslag och fullmäktigebeslutet med reservationer kan den intresserade läsa i sin helhet i protokollsbiblioteket på kommunens hemsida.

Mitt förslag var i huvudsak finansierat genom besparingar på den kommunala administrationen och den politiska organisationen. Övriga partier lade vid sammanträdet inga yrkanden, som skulle ha förstärkt skolans ekonomi.

Därutöver föreslog jag att investeringar på Långnäs för 3 miljoner skulle uppskjutas till år 2010 och yrkade avslag på att kommunen skall finansiera inglasningen mellan Åhlens-huset och den tänkta gallerian, en kostnad på ytterligare 3 miljoner.

Folkpartiets förslag föll dock, då kommunfullmäktige beslutade i enlighet med kommunstyrelsens förslag. Detta innebär minskade resurser till skolan med 3 miljoner och ett ökat investeringsåtagande på 6 miljoner för år 2009.

Folkpartiet, Vänsterpartiet, Sjukvårdspartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna reserverade sig mot fullmäktiges beslut till förmån för förstärkningen av skolans budget.

Mot bakgrund av att ytterligare åtstramningar på flera miljoner nu väntar barn- och utbildningsnämnden är det olyckligt att inte också övriga partier ville prioritera skolan och ställa upp på Folkpartiets förslag.

fullmäktigeledamot

Mer läsning

Annons